HATAY / PAYAS - Payas Mesleki Eğitim Merkezi

DEVLET KATKISI ÖDEME USUL VE ESASLARI

Değerli işletme Sahipleri ve Ustalarımız ;

Milli Eğitim Bakanlığımızın 24 Temmuz 2023 tarih ve 80297367 sayılı yazısı ile USTALIK TELAFİ PROGRAMI ve DEVLET KATKISI ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Temmuz 2023 tarihli Devlet Katkısı Usül ve Esasları gereği;

1.    İŞKUR’dan faydalanan/faydalanmış olanlara,

2.    Denklik yoluyla Ustalık belgesi alabilecek durumda olanlara (5 yıl ve daha fazla süre sosyal güvenlik şemsiyesi altında alanında çalışması olanlara),

3.    Kayıt olmak istediği meslek alan/dalından diploması, ustalık belgesi, iş yeri açma belgesi, 4 üncü seviye veya üstü MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, 4 üncü seviye veya en az 756 saat kurs bitirme belgesine sahip olanlara,

4.     Emekli olanlara,

5.     Önlisans, lisans ve lisansüstü mezunu olanlara,

6.     Eğitim birimi oluşturmayan işletmelerde programa devam edenlere,

7.     Bir sonraki ayın sekizine kadar maaş ödemesine dair banka dekontunu ilgili okul müdürlüğüne teslim etmeyen işletmelere,

8.     Sözleşme tarihi itibariyle, son üç yıl içerisinde isteğe bağlı sigortalık hariç; 1 (bir) gün bile sigortalı olup ustalık telafi programlarına kayıt olanlara,

9.     Devamsızlığı olan, hastalık izninde (raporlu) olan öğrencilerin bu günlere karşılık gelen günler için,

DEVLET KATKISI ÖDEMESİ YAPILMAZ

Ayrıca;

1. Her öğrenci Devlet Katkısından bir kez faydalanabilir.

2. Ustalık Telafi Programınde dal değiştirenlere toplam maksimum Ustalık Telafi Programı süresi kadar ödeme yapılır.

3. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun geçici 12 nci maddesi ile bu usul ve esasta belirlenen şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler için yapılan Devlet desteği ödemesi işverenden tahsil edilir.

3. Fazla ve yersiz ödemelerin takibine ilişkin koordinasyon işlemleri MEB ve YÖK tarafından yürütülür.

5. MEB ve YÖK tarafından sehven İŞKUR'dan fazla talep edilen Devlet katkısı tutarı ile MEB ve YÖK tarafından tespit edilip ilgililerden tahsil edilen yersiz ödemeler bir sonraki ay İŞKUR'dan talep edilecek tutardan mahsup edilir.

6. Devlet katkısı uygulamasının sona erdiği ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar ilgili eğitim ve öğretim dönemi sonu itibariyle MEB ve YÖK tarafından Devlet katkısından kullanılmayan tutarlar İŞKUR'a iade edilir.

-  Eğitimi devam edenler hakkında eğitim sürelerinin sonuna kadar 7.1.2022 tarihinde yürürlüğe giren Usul ve Esaslar uygulanır.

- 24.07.2023 sonrasında kayıt olanlara yeni sisteme göre işlem tesis edilecektir.

Yayın: 08.10.2023 - Güncelleme: 08.10.2023 21:00 - Görüntülenme: 92